Fotogalerija

Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine,predstavnici Udruženja Veterana Rata,1992-1995 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla,položili cvijeće na spomen obilježje Slana Banja. Tuzla, 25.11.2021.g.

U prostorijama,Javna ustanova, Dom penzionera,dana 25.09.2021godine,u 14h. Udruženje Veterana Rata 1992-1995 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla,održalo Redovnu Izvještajnu Skupštinu.

Udruženje veterana rata 92 95 Stećak Tuzla 26.08.2021. godine na stadionu Tušanj Tuzla završilo svoje treće sportske igre.Uz prisustvo većeg broja članstva,na igrama je prisustvovao i Dr. Zlatko Kalabić načelnik centra mentalnog zdravlja,JU Dom zdravlja Tuzla. Takmičenje je organizovano,tako što su muškarci bacali kuglu od 6 kg a žene od pet kg. Kod žena u bacanju kugle,prvo mjesto je osvojila Hadžiefendić Majda ,drugo mjesto Ljubomirka Arnautovič i treće mjesto Kovčić Alma.Kod muškaraca prvo mjesto je osvojio Goran Perić ,drugo Muslić Nusret i treće Rebronja Ćamil.

Uz podršku Grada Tuzla,Službe za kulturu,sport,mlade i socijalnu zaštitu,Udruženje Veterana Rata 1992-1995 "Stećak Tuzla,započelo svoje 3. sportske igre,tako što je 19.08.2021god.održan turnir u šahu.Manifestacija održana u prostorijama,Javna ustanova Dom penzionera Tuzla.Nastavak igara biće održan na stadionu Tušanj.

Povodom održavanja 3. sportskih igara,Udruženje Veterana Rata 1992-1995 "Stećak" Tuzla, je održalo edukativnu radionicu,dana 04.08.2021god.u prostorijama udruženja.

Dana 25.06.2021.god.Udruženje Veterana Rata 92-95 "Stećak"Tuzla,održalo svoju edukativnu radionicu u prirodi.Na ovaj način rukovodstvo udruženja,želi da svoje članove,na neki način skloni od svakodnevnice,i problema koji se dešavaju tokom pandemije,Corona virus.Edukacije su uspješno završene,na veliko zadovoljstvo članstva.

Udruženje Veterana Rata 92-95 "Stećak"Tuzla,zahvaljuje se B-Centru Babilon,za donaciju kuhinje našem članu,samohranom ocu Pirić Neđžadu. Veliko hvala direktoru Seadu Omerčević,šefu Adnanu Omerčević i svim radnicima B-Centra Babilon,koji su dali svoj doprinos,u realizaciji ove donacije.

U prostorijama Udruženja,Veterana Rata,92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla,dana 07.10 i 14 juna,održane edukativne radionice, psihosocijalnog karaktera.

Drugi dan Ramazanskog Bajrama,posjeta poridica naših članova,uručena podjela hedija, našim postaćima.

15.maj.Dan Odbrane Tuzle,polaganje cvijeća,Brčanska Malta i Spomen obilježja Slana Banja.

Polaganje cvijeća,povodom 4.og aprila,značajnog datuma u novijoj istoriji grada Tuzle,15.april, godišnjica Armije,RBiH.

Povodom obilježavanja 1 og marta, Dana Nezavisnosti BiH članovi Udruženja Veterana Rata, 92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak"Tuzla,odali počast,položili cvijeće,na spomen obilježje Slana Banja.

U prostorijama Doma Penzionera,Predsjedništvo Udruženja Veterana Rata, 92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak"Tuzla,dana 25.02.2021godine,održalo XXVIII sjednicu predsjedništva. -Tema- -Aktivnosti,Edukativne-Radionice "Pomoć-Samopomoć"sa članovima udruženja,Stručnim timom edukatora (doktori) za
2021 godinu.

Obilazak komisije,kućna posjeta bolesnim članovima udruženja.

Predsjedništvo Udruženja Veterana Rata 92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla održalo svečanu sjednicu,povodom 16godina udruženja.Decembar 2020godine.

U prostorijama Doma Penzionera,dana 10.12.2020. god.u 13h. Udruženje Veterana Rata 92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla, održalo Redovnu Izvještajnu Skupštinu.

Udruženje Veterana Rata 92-95 Liječenih od PTSP-a "Stećak" Tuzla,održalo Edukativnu radionicu po projektu "Pomoć -Samopomoć" S.R.C.A. AJDINOVIĆI,Oktobar 2020god. -Tema:Uticaj COVID 19 na Veterane rata oboljele i liječene od PTSP-a. -Rad u grupama sa stručnim edukatorima(doktori)na temu. -Terapija u prirodi. -Vodidelji grupa: -Dr. Zlatko Kalabić -Dr. Emir Tupković -Dr. Emina Mahmutović

Predsjednik udruženja veterana rata 92-95 "Stećak" Tuzla Enes Dedić,kod pomoćnika ministra za rad,socijalnu politiku i povratak TK Nurdina Muhamedbegovića.Tema sastanka,socijalna problematika člana udruženja.

Predsjednik udruženja veterana rata 92-95 "Stećak" Tuzla Enes Dedić, član predsjedništva Nedžad Pirić i član udruženja Bogunić Midhat bili su kod ministra za boračka pitanja TK gospodina Amira Kulaglića.Tema sastanka je bila socijalno zdrastvena problematika veterana rata Liječenih od PTSP-a "Stečak" Tuzla i dotakli se ostale problematike sa kojima se susreču Veterani rata.Sastanak je protekao u izuzetno dobroj atmosferi, gdje su predstavnici Liječenih od PTSP-a zadovoljni stavovima Ministra za boračka pitanja TK.

Udruženje veterana rata 1992-1995 "Stečak"Tuzla održalo druge sportske igre održane na stadionu Tušanj u Tuzli.Discipline bacanje kugle za muškarce od 6 kg i za dame kugla težine 5,5 kg i turnir u šahu održan u Domu penzionera Grada Tuzla.Ovom prilikom zahvaljujemo se na novčanoj podršci Službi za kulturu,sport,mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzla.Zahvaljujemo se upravi stadiona Tušanj na ustupljenom prostoru.Pobjednici disciplina dobili su diplome za osvojena prva,druga i treča mjesta.

Udruženje veterana rata 1992 1995 Stečak Tuzla i veterani iz Goražda i Zavidoviča a kolege iz Bihaća dali podršku uspješno i kvalitetno završili sastanak kod Federalnog ministra za boračka pitanja Gospodina Salke Bukvarevića .Sastanak je veoma uspješan i ovom prilikom se zahvaljujemo Gospodinu ministru Salki Bukvareviću na razumijevanju i srdačnom prijemu i razgovoru od dva i pol sata to nije malo hvala ministre na zaista toplom i razumnom prijemu.Kao veterani rata 92 95 Stećak nećemo zaboraviti nikada ovaj topao prijem i razgovor i sve upute koje ste nam dali.HVALA MINISTRE BUKVAREVIĆU. STEĆAK TUZLA

Kordinacija boračkih udruženja Grada Tuzla uručila pakete socijalno ugroženim borcima.

Polaganje cvijeća povodom 15-tog maja dana odbrane Grada Tuzla

U Tuzli obilježen Dan Armije RBiH ODAVANJE POŠTOVANJA I POLAGANJE VIJENACA NA SPOMEN OBILJEŽJE, SPOMENIK POGINULIM BRANIOCIMA BOSNE I HERCEGOVINE I TUZLE 1992.-1995., SLANA BANJA

Članovi udruženja veterana rata liječenih od ptsp a Stećak Tuzla sa ministrom za boračka pitanja Federacije BiH gospodinom Salkom Bukvarević , dogovor oko pripreme za sastanak u ministarstvu.

Uručeni paketi pomoći demobilisanim borcima i RVI sa područja Grada Tuzle.

U povodu obilježavanja 15.godina postojanja i rada U.V.R.Stećak Tuzla u ponedeljak 23.12.2019 godine održana je svečana sjednica u sali Doma penzionera kojom prilikom su uručena priznanja stručnim saradnicima, članovima i sponzorima udruženja. Nakon uručenih priznanja prisutni su se družili u ugodnom ambijentu Doma penzionera.

Povodom petnestogodišnjice Udruženja veterana rata Stećak obišli i položili cvijeće na mezar naseg predsjednika Alije Muratovića i člana Ikanović Ismeta. Lahka im zemlja bosanska

Pomoć-samopomoć grupa

Udruženje veterana rata liječenih od PTSPa Stećak Tuzla je održalo izvještajno izbornu skupštinu za predsjednika skupštine izabran Dzambić Zerin, nadzorni odbor Aščić Sead, Ljubomirka Arnautović i Bećir Dropić predsjednik udruženja Enes Dedić dopredsjednik Meho Bajramović, članovi predsjedništva Ibro Omić,Nedzad Pirić, Kemal Kurtić, Miralem Masić i Nusret Muslić blagajnik

Druženje na Javorju

Akcija pomoći braći Zukić u montaži krovne konstrukcije

Edukacija u prirodi-Priluk

Obilježavanje dana 2. korpusa ARBiH

Udruženje Pravi požar Derventa u posjeti Stećku

Kompleks Panonskih jezera u Tuzli ugostio je veterane rata liječenih od PTSP-a “Stećak” Tuzla gdje su održane 1. Sportske igre, čiji cilj je prije svega resocijalizacija i pomoć ovoj boračkoj kategoriji stanovništva koja se evo i nakon 24. godine od završetka rata suočava sa nizom problema u svakodnevnom životu. Održana su takmičenja u šahu, bacanju kugle, i plivanju a za najbolje obezbijeđene i zahvalnice i diplome.Sportske igre je svesrdno podržala Gradska uprava grada Tuzla a iz Stećka se posebno zahvaljuju JP Panonika na ustupljenom prostoru bez naknade za održavanje ovih igara.

ODBRANA BIH - Igman 2019

Edukacija u prirodi- Jasenica, Gradačac

Obilazak spomenika palim borcima u odbrani Bosne i Hercegovine- Ljiljan, Gradačac

U posjeti udruženju u Goraždu

Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman

Obilježavanje 14-te godišnjice udruženja Stećak Tuzla

Enes Dedić i Meho Bajramović sa Abdulahom Sidranom u Sarajevu

Projekat Pomoć-Samopomoć, grupa